Nu-s enciclopedie. Sau om care să știe. Dar, stând la o șuetă; Am scos din eprubetă; Trei paie de cultură.

Și niscaiva untură. Apoi, am dat un log. Și am creat un blog! Enjoy! Sper că vă place;) Altul nu voi mai face:))

luni, 10 iunie 2013

Orașe medievale în România: Brașov, Sighișoara, Sibiu


M-am tot gândit și m-am tot sucit...cam cu ce articole aș mai putea eu să vă încânt. Și mi-am zis că nu ar fi rău să introduc o nouă categorie denumită simplu: Prin România, recomandându-vă fel și fel de locuri, peisaje și trasee montane.
Pentru început, însă, vreau să plec de la a vă prezenta trei dintre cele mai frumoase orașe medievale. Sinceră să fiu, cred că sunt printre cele mai bine organizate și puse la punct orașe din România.
Șoselele sunt ca-n palmă, traficul este fluidizat iar de vizitat, Slavă Cerului, ai ce vizita. De aceea vă și recomand călduros: Brașovul, Sighișoara și Sibiul.
Județul Brașov sau Țara Bârsei, cuprinde: Cetatea Făgărașului, Castelul Bran și Orașul Brașov. Orașul Brașov a reprezentat centrul administrativ al Țării Bârsei.Cea mai înfloritoare perioadă a cunoscut-o în perioada Evului Mediu iar astăzi, face parte dintre orașele medievale principale ale țării noastre.




Ce puteți vizita în Brașov? Biserica Neagră (ridicată în anul 1383 și care a primit această denumire după incendiul ce a avut loc în anul 1689, fiind renumită pentru stilul gothic); Casa Sfatului(renumită prin stilul baroc, în care a fost reconstruită imediat după incendiul din 1689); Cetățuia(datează din anul 1529 și reprezintă astăzi un complex turistic cu caracter medieval); Traseul Medieval(este pe drumul care pleacă din Brașov înspre Poiană și presupune vizitarea vestigiilor medievale- chiar vi-l recomand- peisajul este unul aparte). Totodată, pentru cei pasionați de drumeții, puteți alege o plimbare pe Tâmpa, cu plecare chiar din Piața Sfatului sau, luând-o din Poiana Brașov puteți vizita Pietrele lui Solomon, Vârful și Cabana Postăvaru, Peștera Laptelui.
Sighișoara a fost întemeiată în perioada Evului Mediu,este sub protecția UNESCO și se află pe lista patrimoniului mondial.
Ce puteți vizita în Sighișoara? Turnul cu Ceas (realizat de trei meșteri străini, în stilul baroc); Turnul Tăbăcarilor (unul dintre cele mai vechi turnuri din Sighișoara); Turnul Cositarilor, Măcelarilor, Croitorilor, Cizmarilor, Fierarilor, etc, toate constituind o măsură defensivă în trecutul orașului Sighișoara; Dealul Cetății care se poate urca pe cele 175 de trepte ale sale; Biserica Romano-Catolică Sfântul Iosif (construită imediat după demolarea mănăstirii franciscane); Piața Cetății (unde, în trecut, se desfășurau activități de negoț numai de către breslele fruntașe).
Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România și nu întâmplător a devenit capitala culturală europeană în anul 2007.
Ce puteți vizita în Sibiu? Turnul Sfatului (unde a fost organizat primul sfat al orașului); Turnul Scărilor (care datează din sec. XIII); Primăria Veche (este cel mai mare ansamblu gotic și care, actualmente, reprezintă Muzeul de Istorie al orașului); Biserica Evanghelică (a cărei arhitectură gotică este impresionantă); Podul Minciunilor (face legătura între Piața Mică și Piața Huet. Una dintre legende spune că cei care treceau peste acest pod, ajungeau să-și recunoască toate minciunile spuse...evident, e o legendă:)) ).

        Tot articolul se vrea a fi o scurtă trecere în revistă a ceea ce ați putea vizita și vă îndemn să faceți lucrul acesta! Merită! Avem o țară frumoasă, avem cu ce ne mândri...Păcat că nu știm să afișăm valorile și să le promovăm...Poate, într-o bună zi, vom ști să apreciem ceea ce avem la adevărata valoare.

Vă invit să vă clătiți puțin ochii cu o mică parte  din ceea ce înseamnă orașele mai sus prezentate. Fotografiile sunt semnate de către Alexandru George, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru imaginile furnizate.   
   







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu